GNOCCHI 4 -féle SAJTTAL / Gnocchi Quattro formaggi/

2010-06-03

sponsored links







Készítette: Kislányom Mravik Fanni
80 dkg fõtt burgonyát áttörünk, 2 dl oliva olajjal, 2 nagy csipet sóval /1 teáskanál/ összekeverünk.
Félrerakjuk hûlni.
Hozzáadunk egy egész tojást, és 5 tojás sárgáját, és kb. 1 kd durumlisztet. /nekem maradt kb. 20 dkg/. A tésztából rudakat sodrunk a fenti módon, 1,5 cm-es darabokat szaggatunk /vágunk/ a fenti módon, és lobogó vízben kifõzzük.
Serpenyõben 2 dl tejszínt melegítünk, hozzáadunk 1 dl fehérbort, 3 evõkanál reszelt pizza mozzarellát, 3 dkg parmezánt, 3 teáskanál gorgonzolát, 3 evõkanál mascarponét, 1 nagy csipet vágot petrezselymet.
Sóval, borssal ízesítjük, és a kifõtt gnocchival összeforgatjuk.
A fõzési idõ kb. amikor feljön a tetejére, még 10 perc.
Ez 4-5 adag!

Folytats a blogon ... singersgastro.blogspot.com/2010/06/gn...

sponsored links

Keres?s