Gluténmentes juhtúrós sajtos ropogós
sponsored links
A gluténes párja. Nagyon ritkán sütök magamnak pogácsát vagy ilyesmit, pedig nagyon szeretem, de lusta vagyok rá. Most úgy éreztem, minden kényeztetést megérdemlek. Tényleg isteni lett. Egy részét lefagyasztottam, szobahõmérsékleten 20 perc alatt teljesen felenged. De azért frissen a legeslegjobb.
Hozzávalók:
5 dkg gluténmentes liszt (mostanában a Sparosat használom)
5 dkg zabliszt
5 dkg barna rizsliszt
1 kávéskanál só
1 dkg élesztõ
1 csipet sütõpor
3,5 dkg hideg vaj
4,5 dkg reszelt sajt
1 púpos evõkanál juhtúró
1 tojás
sajt és köménymag a tetejére
A tojást felvertem, kb. a felét használtam a tésztához, mindent összegyúrtam, minden különösebb fakszni nélkül. Rögtön kinyújtottam, lekentem a maradék felvert tojással, megszórtam sajttal, köménnyel, felvagdostam, és szobahõmérsékleten hagytam állni vagy fél órát, míg kiürült a sütõ (ha lett volna idõm, akkor a hûtõben hagytam volna pihenni egy éjszakát). Aztán 200 fokos sütõ, és persze megint nem mértem, mennyi idõ alatt sült meg.
Napi cukinak meg két zsánerkép a világ legédesebb kutyájáról.