Glut?nmentes magos lapok nagyon ropog?san
sponsored links
Ez egy szuper recept! Im?dta mindenki. M?r sokf?lek?ppen, sokf?le liszttel elk?sz?tettem ?s mindenhogy j? volt ?s j? ropog?s. Nem utols? sorban ?n mondjuk nagyon szeretem, ha egy magos keksz ropog?s is, nem szeretem a oml?s ?llag? kekszeket. Az alaprecept Nikk blogj?r?l van, szilveszterkor t?bb adagban s?t?ttem teljes ki?rl?s? lisztekkel, most glut?nmentesen k?sz?lt.
Hozz?val?k:
100 g glut?nmentes liszt (n?lam Nutri free mix per pane)
50 g lenmag
50 g napraforg?mag
50 g szez?mmag
50 ml olaj
100 ml v?z
s? egy kiskan?llal (vagy ?zl?s szerint)
A sz?raz anyagokat ?sszekeverem, a nedveseket is k?l?n. Ut?na ?ssze?nt?m ?s ?sszegy?rom. Ragacsos massz?t kell kapni. K?t s?t?pap?r k?z?tt kiny?jtom v?konyra (kb. 2 mm magas) ?s egy s?t?lapra h?zom az als? s?t?pap?rral egy?tt ( a fels?t persze elt?vol?tom). 200 fokon el?meleg?tett s?t?ben kb. 20 percet s?t?m, figyelni kell, ne ?gjen meg, mert akkor keser? lesz.
F?lid?ben kivettem ?s felszeleteltem, mikor m?g puha volt, majd visszatettem s?lni, ?gy k?nny? a v?g?sok ment?n sz?tt?rdelni, de ?gy is k?sz?lt m?r, hogy ez a l?p?s kimaradt ?s ?ssze - vissza t?rdelt?k, az ?z?n nem v?ltoztatott.
Remek s?r- vagy borkorcsolya.
A Facebook-on itt tudtok k?vetni.