Gesztenyével töltött pulykamell fehérboros almamártással

2010-11-07

sponsored links

 

HOZZÁVALÓK:
70 dkg pulykamell filé
só, ôrölt bors
25 dkg natúr gesztenyemassza
15 dkg sült, hámozott gesztenye
1 db pritamin paprika
1 db tojás
kevés zsemlemorzsa
1 csokor petrezselyem
fél dl konyak
2 db nagyobb piros alma
1 dl száraz fehérbor
3 dl GLOBUS majonéz
4 adag zöldséges párolt rizs
 
A pulykamell filét vastagabb szeletekre vágjuk, majd vékonyra klopfoljuk
és sóval, borssal fûszerezzük. A töltelékhez a gesztenyemasszát keverôedénybe
tesszük, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vagdalt gesztenyét, az
aprított pritamin paprikát, a tojást, kevés zsemlemorzsát és a felaprított
petrezselymet. Sóval, borssal és a konyakkal ízesítjük. A tölteléket a húsra
kenjük, szorosan feltekerjük, alufóliába göngyöljük, majd a szaloncukorhoz
hasonlóan elcsavarjuk a végeit. Olajozott tepsibe fektetjük, és 200°C-os
sütôben 35-40 percig sütjük. Közben a mártáshoz a héjas almákat kimagozzuk
és vékonyra szeljük, majd a felforralt fehérborba tesszük. Átkeverjük,
lehúzzuk a tûzrôl és kihûtjük. Ezután lazán belekeverjük a majonézt, és egy
kevés aprított petrezselymet. Tálaláskor a zöldséges rizst tányérra formázzuk,
melléöntjük a fehérboros almamártást, és ráfektetjük a felszeletelt,
töltött pulykamellet.

Megosztom Facebookon! Megosztom iWiWen! Megosztom Twitteren! Megosztom Google Buzzon! Megosztom Google Readeren! Megosztom Tumblren!


Folytats a blogon ... mindmegettem.blog.hu/2010/11/07/geszt...

sponsored links

Keres?s