Gesztenyés szelet
sponsored links
Hozzávalók: 4 tojás, 12 dkg cukor, 10 evõkanál liszt; a krémhez: 1 tasak vaníliás pudingpor, 25 dkg natúr gesztenyemassza, 10 dkg cukor, 5 dl tej, 2,5 dl tejszín, 1 teáskanál rumesszencia, 10 g zselatin
Elkészítése: A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját habosra kavarjuk a fele cukorral, a fehérjét pedig kemény habbá verjük a megmaradt cukorral. A sárgáját ráöntjük a fehérjére és hozzáadjuk a lisztet, majd könnyedén összekavarjuk. Sütõpappírral bélelt tepsibe simítjuk és elõmelegített sütõben, 180 fokon, 20 perc alatt megsütjük. A pudingport összekavarjuk a cukorral és felöntjük a tejjel, majd megfõzzük és kihûtjük. A zselatint felöntjük 0,5 dl vízzel és duzzadni hagyjuk, majd felforrósítjuk(de nem fõzzük). A gesztenyemasszából ...