Gesztenyés kukoricakása-torta datolyasziruppal
sponsored links
A kukoricakását feldobhatjuk mindenféle finomsággal és máris "királyi" reggelink lesz. :-)
5 dl növényi tej
20 dkg kukoricadara
5-10 dkg nyírfacukor
2 tk. vaníliapor
--
1 csomag natúr gesztenye
3-4 ek. növényi tej
datolyaszirup - ízlés szerint
Elkészítés:
Elõször a kukoricadarából fõzünk kását: a növényi tejet feltesszük melegedni. Amikor felforrt, keverés közben hozzáadjuk a kukoricadarát, és nyírfacukorral ízesítjük. Kb. 10 perc alatt készre fõzzük. Közben keverjük. Ez idõ alatt a gesztenyemasszát kiolvasztjuk, összekeverjük a növényi tejjel és datolyasziruppal édesítjük. Majd, miután a kása kihûlt, egy tálat bevizezünk, és alulra leteszünk egy réteg kukoricakását, majd gesztenye következik, majd ismét kása és gesztenye. Amikor megdermedt, kiborítjuk és datolyasziruppal meglocsoljuk.