Gesztenyés-kekszes sütemény

2014-01-26

sponsored links

Amint megláttam ezt a süteményt, tudtam, hogy ki fogom próbálni. Bár piskótát ritkán készítek, ezért kicsit hitetlenkedve olvastam a tészta hozzávalóinak kevéske mennyiségét. Végül egy szépen megemelkedett piskóta lett belõle, amit szépen ketté lehetett vágni.
Kicsit idõigényes az elkészítése, de mindenképpen megéri. Nagyon finom, ízletes és a kekszdaraboktól igazán tetszetõs. A vasárnapi ebéd vendégek tiszteletére szombat este Párom segítségével megsütöttük. Mindenkinek nagyon ízlett.


Hozzávalók 16 szelethez:
Piskótához:

  • 4 ek liszt
  • 1 tasak sütõpor
  • 1,5 ek cukrozatlan kakaópor
  • 4 tojás
  • 4 ek cukor
  • 4 ek víz

Krémhez:

  • 1 tasak vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor

Töltelékhez:

  • 1 csomag gesztenye massza
  • 4 ek baracklekvár
  • 2 ek kakaópor
  • 50 dkg háztartási keksz
  • 3 dl tej
  • 2 tk rumaroma

Tetejére:

  • 18 dkg étcsokoládé
  • 2 ek olaj

A sütõt elõmelegítjük.  Egy közepes tepsit (20*33 cm) kibélelünk sütõpapírral.
A fagyasztott gesztenyepürét hagyjuk kiolvadni.
A lisztet egy tálban elkeverjük a sütõporral és a kakaóporral.
Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vízzel.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd a sütõporos liszttel felváltva a sárgájához keverjük.
A sûrû masszát a tepsibe simítjuk.
180 fokon 15 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük.
Tûpróbával ellenõrizzük.
Hagyjuk teljesen kihûlni.
A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük és sûrûre fõzzük.
A porcukrot a margarinnal alaposan kikavarjuk.
Ha a puding kihûlt, hozzáadjuk a porcukros krémet és jól összeforgatjuk.
A kihûlt piskótalapot kettévágjuk.
Az egyik piskótát egy magasabb falú tepsibe vagy jénaiba fektetjük.
Rákenjük a krém felét.
A töltelékhez a kekszet nagyobb darabokra tördeljük, hozzáadjuk a tejet, a kakaóport, a gesztenye masszát, a lekvárt, a rumaromát. Jól összedolgozzuk, és krém tetejére simítjuk.
Rákenjük a krém másik felét.
Ráfektetjük a maradék piskótát.
Az étcsokoládét az olajjal vízgõz felett felolvasztjuk és a piskóta tetejére simítjuk.
Érdemes legalább egy éjszakát pihentetni.
Másnap egy forró vízbe mártott éles késsel szépen szeletelhetõ.

A receptet az Olcsó-receptek.hu oldalon találtam.

Folytats a blogon ... aranytepsi.blogspot.com/2014/01/geszt...

sponsored links

Keres?s