Gesztenyés-kekszes sütemény
sponsored links
Amint megláttam ezt a süteményt, tudtam, hogy ki fogom próbálni. Bár piskótát ritkán készítek, ezért kicsit hitetlenkedve olvastam a tészta hozzávalóinak kevéske mennyiségét. Végül egy szépen megemelkedett piskóta lett belõle, amit szépen ketté lehetett vágni.
Kicsit idõigényes az elkészítése, de mindenképpen megéri. Nagyon finom, ízletes és a kekszdaraboktól igazán tetszetõs. A vasárnapi ebéd vendégek tiszteletére szombat este Párom segítségével megsütöttük. Mindenkinek nagyon ízlett.
Kicsit idõigényes az elkészítése, de mindenképpen megéri. Nagyon finom, ízletes és a kekszdaraboktól igazán tetszetõs. A vasárnapi ebéd vendégek tiszteletére szombat este Párom segítségével megsütöttük. Mindenkinek nagyon ízlett.
Hozzávalók 16 szelethez:
Piskótához:
- 4 ek liszt
- 1 tasak sütõpor
- 1,5 ek cukrozatlan kakaópor
- 4 tojás
- 4 ek cukor
- 4 ek víz
Krémhez:
- 1 tasak vaníliás pudingpor
- 3 dl tej
- 25 dkg margarin
- 20 dkg porcukor
Töltelékhez:
- 1 csomag gesztenye massza
- 4 ek baracklekvár
- 2 ek kakaópor
- 50 dkg háztartási keksz
- 3 dl tej
- 2 tk rumaroma
Tetejére:
- 18 dkg étcsokoládé
- 2 ek olaj
A sütõt elõmelegítjük. Egy közepes tepsit (20*33 cm) kibélelünk sütõpapírral.
A fagyasztott gesztenyepürét hagyjuk kiolvadni.
A lisztet egy tálban elkeverjük a sütõporral és a kakaóporral.
Egy másik tálban a tojások sárgáját habosra kavarjuk a cukorral és a vízzel.
A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd a sütõporos liszttel felváltva a sárgájához keverjük.
A sûrû masszát a tepsibe simítjuk.
180 fokon 15 perc alatt alul-felül sütéssel megsütjük.
Tûpróbával ellenõrizzük.
Hagyjuk teljesen kihûlni.
A pudingport a tejjel csomómentesre keverjük és sûrûre fõzzük.
A porcukrot a margarinnal alaposan kikavarjuk.
Ha a puding kihûlt, hozzáadjuk a porcukros krémet és jól összeforgatjuk.
A kihûlt piskótalapot kettévágjuk.
Az egyik piskótát egy magasabb falú tepsibe vagy jénaiba fektetjük.
Rákenjük a krém felét.
A töltelékhez a kekszet nagyobb darabokra tördeljük, hozzáadjuk a tejet, a kakaóport, a gesztenye masszát, a lekvárt, a rumaromát. Jól összedolgozzuk, és krém tetejére simítjuk.
Rákenjük a krém másik felét.
Ráfektetjük a maradék piskótát.
Az étcsokoládét az olajjal vízgõz felett felolvasztjuk és a piskóta tetejére simítjuk.
Érdemes legalább egy éjszakát pihentetni.
Másnap egy forró vízbe mártott éles késsel szépen szeletelhetõ.
A receptet az Olcsó-receptek.hu oldalon találtam.