Gesztenyés csokis tekercs sütés nélkül
sponsored links
Még szilveszterkor készítettem a családnak. A recept Citromhab blogjából, csak én Digestive kekszbõl készítettem, mert csak az volt itthon az kicsit kevesebb folyadékot vesz fel, így menet közben még adtam hozzá darált kekszet, hogy összeálljon a tészta. Apró dolgokat változtattam még, nagyon ízlett mindenkinek, gyorsan elfogyott.
Hozzávalók:
20 dkg darált háztartási keksz (nálam Digestive)
10 dkg vaj
10 dkg porcukor (nálam erithrytol)
2 dkg kakaópor
2 evõkanál rum (én kihagytam)
0,8 dl tej
A töltelékhez:
25 dkg gesztenyepüré
5 dkg porcukor (nálam erithrytol)
5 dkg darált háztartási keksz
5 dkg vaj
20 dkg darált háztartási keksz (nálam Digestive)
10 dkg vaj
10 dkg porcukor (nálam erithrytol)
2 dkg kakaópor
2 evõkanál rum (én kihagytam)
0,8 dl tej
A töltelékhez:
25 dkg gesztenyepüré
5 dkg porcukor (nálam erithrytol)
5 dkg darált háztartási keksz
5 dkg vaj
1 evõkanál rum (kihagytam)
A tetejére
5 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj
A töltelék hozzávalóit simára kevertem. A kakaós lap hozzávalóit összegyúrtam, két részre osztottam és mindkettõbõl egy-egy kb. fél cm-es téglalapot nyújtottam sütõpapíron. Megkentem a lapokat a gesztenyés krémmel, majd a sütõpapír segítségével feltekertem. A csokoládét az olajjal vízgõz felett megolvasztottam és bevontam a tekercseket, amikor a csokoládé megszilárdult már szeletelhetõ is és fogyasztható.Egyszerû, gyors és finom, köszönöm a receptet Citromhabnak:)
A tetejére
5 dkg étcsokoládé
1 teáskanál olaj
A töltelék hozzávalóit simára kevertem. A kakaós lap hozzávalóit összegyúrtam, két részre osztottam és mindkettõbõl egy-egy kb. fél cm-es téglalapot nyújtottam sütõpapíron. Megkentem a lapokat a gesztenyés krémmel, majd a sütõpapír segítségével feltekertem. A csokoládét az olajjal vízgõz felett megolvasztottam és bevontam a tekercseket, amikor a csokoládé megszilárdult már szeletelhetõ is és fogyasztható.Egyszerû, gyors és finom, köszönöm a receptet Citromhabnak:)