Gesztenyesün és társai ? vendégpost a Blogkóstoló 14. fordulójára

2014-01-24

sponsored links



gesztenye sün konyhalál



Blogkóstoló játék 14. fordulójának háziasszonyaként megpróbáltam rábeszélni a játékra a családtagokat is. Sikerrel is jártam, anyukám és testvérem is benevezett. Nem írnak blogot, így sorsoltam nekik 1-1 blogot, ahonnan õk válogattak.

Tesómnak, Gabinak pont Andi barátnõm blogja jutott. Mondtam ezt neki akkor, de aztán el is felejtette.

Aztán elküldte a nevezéshez a képeit és elkezdtem nevetni :) Mert az történt, hogy pont Andinál jártam, amikor gesztenyeszíveket és -cseppeket készített, mártott be csokiba. A cseppeket meglátva én egybõl a sünikre asszociáltam, kérdeztem is, hogy az lesz belõle? Nem annak indult, de aztán néhány mandulaszelettel és lenmaggal sünikké alakultak. Gabi meg ?jó érzékkel? kiválasztotta pont ezeket a süniket :) Mondta is, hogy olvasta Andinál, hogy a barátnõje ezt és ezt mondta, de arra nyilván nem gondolt, hogy én vagyok az a barátnõ :)

Na, és ami nekem nem jutott eszembe, neki viszont igen, hogy a mandulaszeletek pikkelyként is milyen jól mutatnak, így lettek halak is, aztán úgy belelendült, hogy sok minden más is :) Tehát ez most egy vendégpost Gabi mûveivel :)



Hozzávalók:

2 cs gesztenyemassza (összesen 50 dkg)

10 dkg margarin/vaj

18-20 dkg darált keksz vagy darált babapiskóta

1 cs vaníliás cukor

rum vagy rumaroma

étcsoki a mártogatáshoz



Elkészítés:

A gesztenyemasszát villával áttörjük és hozzáadva a többi alkotóelemet összegyúrjuk.

Formázhatunk belõle klasszikus módon szíveket vagy cseppeket.

A csokit vízgõz felett felolvasztjuk és az alakzatok egy részét megmártjuk benne.

Ha sünit szeretnénk, a cseppekre csokiba mártás után (amíg meg nem dermed) szeletelt mandulákat tûzdelünk. A süniszemek lehetnek csokicseppekbõl vagy apróbb magokból (pl. lenmag, szezámmag).



Konyhalál Facebook oldal: itt :)



Kollekció




Hasonló bejegyzések:




20130119-011
Tejfölös csodabogár + Blogkóstoló 7. forduló


photo(1)
Blogkóstoló 14. forduló ? sorsolás


LPIC9805
Gesztenyés krémes sütés nélkül ? Blogkóstoló 11. forduló


20130616-022
Tojáskrém ? Blogkóstoló 9. forduló


20121208-003
Színes piskótatekercs ? a piros pöttyös az igazi :) Blogkóstoló 6. forduló




Folytats a blogon ... konyhalal.cafeblog.hu/2014/01/24/gesz...

sponsored links

Keres?s