Gesztenyegoly?
sponsored links
Hozz?val?k (14-16 darabhoz): 20 dkg gesztenyep?r?, 10-15 dkg dar?lt vanili?s keksz (a keksz sz?razs?g?t?l f?gg?en), 1-2 ev?kan?l porcukor, 1 ev?kan?l keser? kaka?por, 1 te?skan?l vaniliaaroma, 1 te?skan?l rumaroma, kb. 1 ev?kan?l barack- vagy narancslekv?r, sz?nes tortadara ?s kaka?por a hemperget?shez.
Elk?sz?t?se: A gesztenyep?r?t, ha m?lyh?t?tt, akkor hagyjuk kiolvadni, majd egy t?lba reszelj?k vagy morzsoljuk. Hozz?adjuk a dar?lt kekszet, a cukrot, a vanili?t ?s a rumarom?t, valamint a kaka?t. J?l ?sszedolgozzuk. Egy k?nnyen form?zhat? massz?t kell kapnunk. Ebb?l di?nyi goly?kat form?lunk majd tortadar?ba vagy kaka?ba hempergetj?k. A tortadara m?gink?bb r?ragad a gesztenyegoly?kra, ha el?tte (ecset seg?ts?g?vel) v?konyan bekenj?k lekv?rral. K?n?l?s el?tt h?v?s helyen t?roljuk. Tetszet?sebb ha fagyi- vagy nyal?kap?lc?ra h?zzuk.