Garam masala-s sült csirke aszalt szilvával

2010-11-22

sponsored links

- Süssek vasárnapra kacsát?
- Nem, a kacsát nem szeretem.
- Pedig készítenék hozzá párolt lilakáposztát!
- Na, azt meg aztán fõleg nem komálom!

Miután drága férjurammal túlestünk ezen a beszélgetésen, egy közepes méretû grillcsirkének való szárnyassal tértünk haza a bevásárlásból. Lejáratközelben vannak a fûszereim, ezért "nagytakarítok", addig elhatároztam, nem veszek új fûszereket, csak a legszükségesebbeket (persze hogy meg tudom magamnak magyarázni bármikor, hogy a kiszemelt áldozat miért érdemli ki a legszükségesebb-címet :D ), amíg nem lesz akkora a készlet, hogy ne egy fél konyhányi helyet foglaljon :)

Zöldfûszerek híján nagyszemû tengeri sóval és garam masala-val dörzsöltem be a megtisztított csirkét kívül-belül, majd a hasüregébe aszalt szilvákat dugdostam és egy szép hosszúkás jénaiba fektettem, alá olívaolaj és víz keverékét locsoltam. Fedõt tettem rá és 220 fokon sütöttem fedõvel 1 órát, anélkül 30 percet.
Petrezselymes burgonyát készítettem hozzá.

Tálalásnál a comb és a szárnyak leugrottak a csirkérõl, olyan finom puhára sült a husi. No és az íze? Most kezd derengeni, hogy a kevesebb néha több! :) Karácsony elõtti vendégsereg-fogadós fõételnek kiváló! :)

Jóétvágyat hozzá!

Folytats a blogon ... gasztroreni.blogspot.com/2010/11/gara...

sponsored links

Keres?s