Galusk?s k?m?nymagleves

2020-03-26

sponsored links




A k?m?nymagleves a legegyszer?bb ?s legn?pszer?bb gyomorb?ntalmak enyh?t?s?re szolg?l? ?tek. Ennek a levesnek is sokf?le elk?sz?t?si m?dja van, mindenki a saj?tj?ra esk?szik. A levesbet?t is mindenkin?l m?s ?s m?s. Van aki galusk?val, van aki toj?skock?kkal, esetleg pir?tott keny?rrel k?n?lja. Mindegy, hogy melyiket v?lasztjuk, hiszen mindegyikkel finom, de az ecetet ?s tejf?let ne felejts?k ki bel?le.

Hozz?val?k: 1 hagyma, 2 ev?kan?l k?m?nymag, 2 ev?kan?l zs?r, 1 ev?kan?l liszt, 2-3 dltej, s?, bors, f?szerpaprika, sz?r?tott z?lds?gkever?k, - a galusk?hoz: 2 toj?s, 4 ev?kan?l liszt, s?, tejf?l ?s borecet a t?lal?shoz.
Elk?sz?t?se:

El?k?sz?tj?k a hozz?val?kat: a hagym?t megpucoljuk, n?gybe v?gjuk.


Egy ev?kan?l zs?ron kiss? megpir?tjuk a k?m?nymagot (addig, hogy pattogni kezdjen), fel?ntj?k v?zzel ?s a negyedelt hagym?val, a sz?r?tott z?lds?ggel ?s s?val fed? alatt f?ni hagyjuk.


K?r?lbel?l 20 perc f?z?s ut?n lesz?rj?k a levet.


A zs?ron kiss? megpir?tjuk a lisztet, majd fel?ntj?k a lesz?rt l?vel.



A toj?sokat a s?val felverj?k, hozz?adjuk a lisztet ?s egy ev?kan?l seg?ts?g?vel a levesbe szaggatjuk. Hozz?t?ltj?k a tejet is ?s tejf?llel meglocsolva, ecettel ?zes?tve t?laljuk.  


Folytats a blogon ... ahogymiszeretjuk.blogspot.com/2020/03...

sponsored links

Keres?s