G?r?g csorba

2021-04-24

sponsored links



1 eg?sz csirkemell
2 csirkecomb als?, fels?vel
1 k?zepes hagyma
4 db k?zepes s?rgar?pa
2 feh?r r?pa
2 szelet zellergum?
1 karal?b?
1 citrom leve, z?ldpetrezselyem, lesty?n
2 toj?s
200 ml tejf?l
S?, bors, olaj


A h?st egy faz?kba odatessz?k f?ni, fel?ntj?k annyi v?zzel, hogy ellepje a h?sokat, tesz?nk bele 1 r?p?t, kicsi zellert, ?s karal?b?t. Ahogy felforrt a habj?t leszedj?k, s?zzuk, borsozzuk, ?s lass? t?z?n megf?zz?k, kiszedj?k a l?b?l.
A z?lds?geket kis kock?kra v?gjuk, kev?s olajon megdinsztelj?k a hagym?t ?s ut?na a z?lds?geket, ezut?n fel?ntj?k az ?tsz?rt h?sl?vel ?s puh?ra f?zz?k. A h?sokat leszedj?k a csontr?l, darabokra v?gjuk ?s visszatessz?k a levesbe.
?sszeforraljuk, ha sz?ks?g m?g ?zes?tj?k s?val, borssal.
A levest levessz?k a t?zr?l, a toj?st sim?ra elkeverj?k, a tejf?llel, mer?t?nk a levesb?l ?s hozz?keverj?k a tejf?lh?z, ?s langyosan adjuk a leveshez, folyamatosan keverve, vagyis h? kiegyenl?t?st v?gz?nk, ?gy biztosan selymes marad, a tejf?l mire bes?r?s?dik.
Visszatessz?k a t?zre ?s kis l?ngon hagyjuk felforrni, megsz?rjuk lesty?n ?s petrezselyem z?lddel, Aki nem szereti a lesty?nt elhagyhatja. Levessz?k a t?zr?l, citroml?vel savany?tjuk ?zl?s szerint.

Folytats a blogon ... giudittakonyha.blogspot.com/2021/04/g...

sponsored links

Keres?s