Fügés Pite
sponsored links
Fügés Pite
Néhány héttel ezelõtt készítettem ezt a fügés pitét, annak örömére, hogy végre találtam friss fügét a boltban. Már nagyon rég ki akartam próbálni a friss fügét, de sajnos felénk nem igazán terem és nem is igazán kapható... Egyszerû és különleges vasárnapi desszertnek kiváló :)
Hozzávalók:
1 adag friss omlós tészta - recept itt: http://sunykitchen.blogspot.ro/2013/10/sutotokos-pite.html250 g mascarpone
200 ml tejszín
porcukor ízlés szerint (nem mértem le)
1 kk. vaníliaaroma
1 citrom reszelt héja
Elkészítés:
1. Az omlós tésztát süssük meg 180 C fokos sütõben, majd várjunk amíg kihûl. Az omlós tészta receptje itt megtalálható: http://sunykitchen.blogspot.ro/2013/10/sutotokos-pite.html2. A mascarponet, a tejszínt és a porcukrot kézi mixerrel krémesítsük, ízesítsük vaníliaaromával és citromhéjjal.
3. A fentiek alapján elkészült krémmel töltsük meg a kihûlt tésztát, végül vékonyra szeletelt füge karikákkal díszítjük.