Fügés fagylalt
sponsored links
Nagyon egyszerû kis fagylaltocska, de nagyon finom :)
Hozzávalók: 6 érett lila füge, 3evõkanál barna cukor, 20 dkg krémsajt, 1 dl tejszín, kis citromlé.
Elkészítése: A fügét héjastól felszeleteljük, pici vizet töltve rá, összefõzzük, míg dzsem állaga lesz, az utolsó 5 percben hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet. A tejszínt kemény habbá verjük. A krémsajtot simára kavarjuk a tejszínnel, hozzáadjuk a kihûlt fügedzsemet. Egy mûanyag dobozban a fagyasztóba tesszük, félóránként, óránként megkavarva megfagyasztjuk..Ha nincs idõnk kavargatni egy éjszaka alatt nyugodtan fagyasszuk le, reggel vegyük ki, 10 - 15 percet hagyjuk kiengedni, utána kavarjuk át, így is tökéletes lesz az állaga.
Hozzávalók: 6 érett lila füge, 3evõkanál barna cukor, 20 dkg krémsajt, 1 dl tejszín, kis citromlé.
Elkészítése: A fügét héjastól felszeleteljük, pici vizet töltve rá, összefõzzük, míg dzsem állaga lesz, az utolsó 5 percben hozzáadjuk a cukrot, a citromlevet. A tejszínt kemény habbá verjük. A krémsajtot simára kavarjuk a tejszínnel, hozzáadjuk a kihûlt fügedzsemet. Egy mûanyag dobozban a fagyasztóba tesszük, félóránként, óránként megkavarva megfagyasztjuk..Ha nincs idõnk kavargatni egy éjszaka alatt nyugodtan fagyasszuk le, reggel vegyük ki, 10 - 15 percet hagyjuk kiengedni, utána kavarjuk át, így is tökéletes lesz az állaga.