Fûszerolaj olaszos ételekhez

2010-03-31

sponsored links

Bazsalikomos olaj:
Az üvegbe tegyünk egy csokor friss bazsalikomot és öntsük fel olajjal, zárjuk le jól. Két-három hét elteltével használhatjuk. Felhasználás: saláta, majonéz, pácolás, olasz tészták
Fokhagymás olaj:
Az elkészítés ugyanaz, csak bazsalikom helyett értelemszerûen fokhagymát használunk. Tökéletesen helyettesíti a friss fokhagymát. Legjobb a fõzés végén az ételhez adni, vagy még jobb a készételt ízesíteni a fokhagymás olajjal. A fokhagymának rendkívül kedvezõ élettani hatásai vannak, méltán nagy hagyományokkal rendelkezõ fûszernövény.
Használjuk mártásokba, levesekbe,salátákba, burgonyás ételekbe, húsokhoz.
Oreganos olaj:
Az üvegbe oraganot teszünk, felöntjük olajjal... Az olaszos ételeken kívül: spanyol, mexikói ételek, rizsek, borjú és ürühús kiváló ízesítõje.



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Konyhailvezet...

sponsored links

Keres?s