Fûszerkéregben sült báránysült pink töltelékkel
sponsored links
Báránysült: nem tudom miért, de egy ideje elkezdtem úgy sütni-fõzni, ahogy régen az emberek, az évszaknak megfelelõen.
A mostani ebéd igen különlegesnek mondható. A zöld fûszerkéreg már nagyon sok újságban felkeltette a kíváncsiságomat, az biztos volt, hogy most elkészítem.
A töltelék pedig úgy jött, hogy a pink dolgok valahogy még mindig a kedvencek között szerepel és mivel szerintem a juhtúró és fetasajt mindenhez jól illik, ezért belecsempésztem a húsba is.
A salátával igen laktató összeállítást kaptam, aminek mindenki nagyon örült.
Igazi ünnepi ebéd tette jókedvûvé a napunkat!
1 kg bárány/ borjú lapocka, 2 evõkanál olaj
Fûszerkéreg: 1 csokor petrezselyem, 1 csokor tárkony, 2 rozmaringág, 1 csokor kakukkfû, 10 dkg vaj, 4 evõkanál zsemlemorzsa 2 tojássárgája,
Töltelék: 15 dkg feta sajt, bors, sült cékla (reszelve), pirított fokhagyma
Saláta: 1 doboz ( chilis ) fehér bab, 15 dkg ruccola, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej lila hagyma, 3 paradicsom, 1 fej jégsaláta, 5 kanál olívaolaj, 1 citrom leve, só, bors, 1-2 kiskanál mustár (magos).
Elõször az olajon átsütöttem a húst, aztán ...
A mostani ebéd igen különlegesnek mondható. A zöld fûszerkéreg már nagyon sok újságban felkeltette a kíváncsiságomat, az biztos volt, hogy most elkészítem.
A töltelék pedig úgy jött, hogy a pink dolgok valahogy még mindig a kedvencek között szerepel és mivel szerintem a juhtúró és fetasajt mindenhez jól illik, ezért belecsempésztem a húsba is.
A salátával igen laktató összeállítást kaptam, aminek mindenki nagyon örült.
Igazi ünnepi ebéd tette jókedvûvé a napunkat!
1 kg bárány/ borjú lapocka, 2 evõkanál olaj
Fûszerkéreg: 1 csokor petrezselyem, 1 csokor tárkony, 2 rozmaringág, 1 csokor kakukkfû, 10 dkg vaj, 4 evõkanál zsemlemorzsa 2 tojássárgája,
Töltelék: 15 dkg feta sajt, bors, sült cékla (reszelve), pirított fokhagyma
Saláta: 1 doboz ( chilis ) fehér bab, 15 dkg ruccola, 1 gerezd fokhagyma, 1 fej lila hagyma, 3 paradicsom, 1 fej jégsaláta, 5 kanál olívaolaj, 1 citrom leve, só, bors, 1-2 kiskanál mustár (magos).
Elõször az olajon átsütöttem a húst, aztán ...