Fûszeres rakott zöldség
sponsored links
Hozzávalók:
- 12 levél kínai kel
- 250 g sárgaborsó
- 1 hagyma
- 3 nagyobb sárgarépa
- 2 petrezselyem
- 1 cukkini
- pár rózsa brokkoli
- 6 gomba
- 2 burgonya
- 4 dl tejföl
- 1 tojás
- 15 dkg trappista sajt
- olaj
- só
- õrölt bors
- kurkuma
- õrölt szerecsendió
- õrölt gyömbér
- A sárgaborsót elõre beáztatjuk, majd sós vízben megfõzzük, leszûrjük.
- Vizet forralunk, a kínai kelbõl leszedünk 12 levelet, a vízbe sót teszünk, majd a leveleket belenyomkodjuk és 5 percig fõzzük, majd leszûrjük.
- A többi zöldségeket megpucoljuk és felvágjuk kisebb darabokra.
- Az apróra kockázott hagymát olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a gombát, sárgarépát, petrezselymet, brokkolit.
- Kb 10 perc után fûszerezzük (só, bors, szerecsendió, kurkuma, gyömbér), majd beleforgatjuk a burgonyát ás sárgaborsót is.
- Utoljára adjuk hozzá a cukkinit.
- Fedõt levéve elpároljuk a zöldségek levét.
- A tejfölt kikavarjuk egy tojással és kicsi sóval.
- A sajtot lereszeljük.
- Egy téglalap alakú jénai tál alját kibéleljük 4 db kínai kel levéllel. Erre kerül a zöldséges rész fele, egyenletesen rákenjük a tejfölös rész 1/3-át, majd rászórjuk a sajt 1/3-át.
- Következik egy újabb réteg kínai kel levél, erre jön a zöldséges rész másik fele, a tejfölös rész és a reszelt sajt második 1/3-a, majd végül a megmaradt levelek, tejföl és sajt utolsó része.
- 200 fokra elõmelegített sütõben addig sütjük, amíg pirulni kezd a teteje.