Fûszeres polip ragu
sponsored links
A polip igen elismert ételek közé tartozik. Igazi ínyencségnek számít! Az elkészítésének egyetlen kockázata, ha rágós marad. Ezért a kifejlet polipok fõzésére pár trükköt alkalmaznak, például több fõzõvízben fõzik ki vagy elõtte egy kicsit hozzácsapják valamihez. Hallottam már olyat is, hogy is , hogy valaki centrifugába helyezte, hogy szétverje picit a rostjait. Valójában nem is olyan nehéz elkészíteni, csak pár apró dologra kell figyelni.
A bébipolip esetében kicsit rövidebb az elõfõzési idõ és a párolási idõ.
Hozzávalók:
1 kg bébipolip
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 db paradicsom
2 dl bor
0,5 dl konyak
3 ek paradicsompüré
fél citrom
4 db babérlevél
Só, bors
Chilipehely ...