Fûszeres-paradicsomos húsgombóckák spagettivel
sponsored links
Fél kiló sovány (7 % zsírtartalmú!!) darált sertéshúsból kellett ma gazdálkodnom az ebédkészítésnél. Tegnapra vettem, de másképp alakult a nap, hát mára maradt. Nehezítette a dolgomat, hogy a darált hús Legkisebbikemnél felkerült a "nem szeretem listára" a gomba, a máj, a velõ, a hal, a zöldségek és ki tudja még mi mellé. Persze csak bizonyos formában. Mert fasírtnak, töltött káposztának, sült kolbásznak, hamburgernek, csevapnak megeszi, de pl. bolognai raguban, vagy chiliben nem. Ki érti ezt???? Végül kigondoltam: apró fûszeres gombóckákat formáltam a húsból, amit aztán kevés olíva olajon megsütöttem, kissé csípõs paradicsommártást "varázsoltam" köré :), aztán spagettivel tálaltam. Isten bizony mondom, finom lett :)!!
Hozzávalók:
A húsgombóckákhoz: 0,5 kg darált sertéshús, 1 csapott fehér kanál só, 1 kávéskanál fokhagyma granulátum, 1/2-1/2 kávéskanál õrölt bors és chilipor, 1-1 kávéskanál szárított bazsalilom és oregano, pici csipet rozmaring, kevés olíva olaj a sütéshez.
A paradicsommártáshoz: fél fej egészen apróra vagdalt ...