Fõtt tarjás-kukoricás-tejszínes ragu tésztával.
sponsored links
Vége van a húsvéti ünnepeknek, és ilyenkor már a fõtt sonkára, tojásra rá se tudunk nézni. Igaz azért a maradékot valahogy hasznosítani kell, ennek jegyében készült a mai ebéd. Idén sikerült valami nagyon-nagyon finom fõtt-füstölt tarját vennem, mely mint ízre, mint állagra igen kedvemre való volt. Viszont így is maradt egy darabka, hát agyalni kezdtem, mi is legyen belõle. Aztán kiötlöttem ezt a tésztát, és ezzel bevégeztetett a húsvéti maradék tarja, na meg az ebéd is megoldódott. A kissé megpirított tarja, a kukoricával és a tejszínes fûszeres raguval, remekül kiegészítették egymást. Színes durum tésztát választottam hozzá, így nemcsak finom, de szerintem igen mutatós is lett. Tálalás elõtt a tetejére mozzarellát csipkedtem, mely kissé ráolvadt a meleg tésztára. Nálunk nagy sikere volt, így mindenkit csakis biztatni tudok a maradék sonka eme hasznosítására. A fûszerezést pedig mindenki a saját ízlésének megfelelõen állíthatja össze.
fõtt füstölt tarja (v. sonka)
vöröshagyma
kukorica
tejszín
só
õrölt bors
curry
színes tészta(durum)
olívaolaj
mozzarella
A kukoricát, ha fagyasztott akkor enyhén sós, forró vízbe 2-3 perc alatt roppanósra...