Fõtt-sült kakas zöldségekkel
sponsored links
Elõször megmostam és feldaraboltam a kiolvasztott kakast, aztán az egészet gyorsfõzõ fedõvel használható 5,8 literes fazékba tettem. Úgy teli lett a fazék a húsokkal, hogy csak egy zöldpaprika és egy
héjasan hagyott, alaposan megmosott hagyma fért mellé, meg kb. 2,2 liter
víz. Tettem még bele ételízesítõt, sót borsot, lezártam a fazekat és gyorsfõzõ fedõvel, szokásos jelzések után 20 percig fõztem. Utána hagytam magától visszaesni a pöcköt. Lehet, hogy nem kellett volna, mert mikor kinyitottam az edényt, alig bírtam kiszedni a húsokat olyan puhák voltak. A nagyobb alkatrészeket - combokat, szárnyakat, far és hátrészt óvatosan tepsibe pakoltam. Az aprólékot kistányérra szedtem, a melle húsát leszedtem a csontról és felkockáztam. A levest átszûrtem, visszatettem a tûzhelyre, felforraltam, és belefõztem 3 sárgarépát, 2 petrezselyemgyökeret, egy jó darab zellert felszeletelve, egy nagy gombát négybe vágva és ...