Fullos t?k?rtoj?s (egg-in-the-basket) ???
sponsored links
Vannak rutinn? nemesed? receptek. Ilyen a "fullos t?k?rtoj?s" is, amit a szaksajt? "egg-in-the-basket" n?vvel illet.
A t?k?rtoj?s angol kifejez?se sincs k?sz?n? viszonyban a magyarral, ami ugye sunny-side-up. Hol van itt a t?k?r ? ?? F?lre a sehov? sem vezet? nyelv?szked?st, nem asztalom, de j? megfigyel?seket lehet tenni.
A recept k?zl?se el?tt mini k?zv?lem?ny kutat?st tettem s legal?bb 8 k?vet?/ismer?s/k?zvetlen munkat?rs visszajelz?s?t k?vet?en imm?r elj?tt az az es?s vas?rnap, amikor meg?rom a receptet ?s k?zz?teszem, h?tha a holnap reggeli m?r ebb?l k?sz?l. Megoszt? ez a poszt, mivel a t?k?rtoj?s elk?sz?t?se a hardcore rajong?k szem?ben itt nem a r?gi iskol?t fogja t?kr?zni. Nekem viszont a toj?s s?tve, ebben a form?j?ban j?n csak be. De ?gy nagyon odaver ?. Hivatkoz?s sok van erre, itt most a saj?t verzi?m k?vetkezik, az egyez?s m?s receptekkel a v?letlen m?ve.
Hozz?val?k 1 f?lbev?gott szendvicshez:
- 2 szelet j? min?s?g? keny?r, ?n a rozs kenyeret is szeretem ehhez
- 2 j? min?s?g? toj?s, mondjuk szabad tart?s?
- 2 szelet zs?ros sajt (cheddar vagy egy?b, f?st?lt is j?het)
- kev?s olivaolaj
- s?, bors, sz?r?tott met?l? hagyma
Elk?sz?t?s
- S?t?nk egy j? h?zi kenyeret mondjuk ennek a receptnek az alapj?n :)
- El?vesz?nk 2 szelet kenyeret, de itt kiemeln?m, bolti toast keny?rrel nehez?s lesz.
- Egy kis poh?r seg?ts?g?vel a kenyerek k?zep?n egy k?rt metsz?nk ki, a kiszedett belsej?t f?lretessz?k.
- Serpeny?t forros?tunk, kev?s olivaolajat bele s a lukas kenyereket, mindk?t oldalukon megpir?tjuk kiss?.
- Cs?kkentj?k a h?fokot s ha az olaj kev?s a serpeny?ben, kicsit m?g adunk hozz?. A k?t lukba ?tj?k bele ?vatosan az 1-1 toj?s. Hagyjuk, hogy az aljuk megszil?rduljon, megs?lj?n.
- Ha r?n?z?sre ?gy t?nik, kezd megszil?rdulni a toj?sunk alja, akkor lapos eszk?zzel kicsit megmozgathatjuk a kenyereket, v?letlen?l se tapadjanak le.
- A k?t szelelt keny?rre (benne a f?lig s?lt toj?s) r?tessz?k a keny?rr?l nem lel?g? sajt szeleteket. A h? hat?s?ra ezek is kezdenek kicsit r?olvadni.
- A k?t szeletet sajtos oldalukkal egy?tt egym?sra ford?tjuk, kicsit lap?ttal ?sszenyomjuk ?s ?gy s?tj?k m?g 1 percig, majd megford?tjuk m?g 1 percre. ?sszes?tj?k a sajtos fel?kkel.
- Lekapcsoljuk a s?t?st, kitessz?k nagy t?ny?rra, s?zzuk, frissen ?r?lt borssal ?s sz?r?tott vagy friss met?l?hagym?val d?szitj?k. K?ssel k?z?pen elv?gjuk, ?r?l?nk hogy "de tudunk". #comfortfood
J? ?tv?gyat, rem?lem lesz egy ?j kedvencetek!