Frasier tart

2019-04-16

sponsored links


Minden tavasszal a legjobban tal?n azt az id?szakot v?rom, amikor v?gre finom, illatos epret lehet kapni a piacon. Term?szetesen nem azokra a s?padt, ?zetlen j?sz?gokra gondolok, amiket m?r febru?rban ?rulnak, hanem az er?teljes pirosakra ?s ?desekre, melyekkel csod?san lehet d?sz?teni nem csak a s?tiket, hanem ak?r a sal?t?kat is. 
A kor?bbi frasier tort?mb?l sz?letett most egy ilyen kis csinos tart vagy ahogy fel?nk mondj?k kos?rka, ami ak?r a h?sv?ti asztalon is j?l mutathat. Ugye milyen j?, hogy ilyen k?s?re esik h?sv?t? 
A kr?m mennyis?ge kb. 20 kos?rk?ra el?g, de nem is baj ha t?bb lesz a t?szta, hiszen j?l fagyaszthat? ?s b?rmikor bevethet?. 


Frasier tart

Hozz?val?k:
a kos?rk?hoz (Korponai P?ter receptje alapj?n):
335 g liszt
42 g dar?lt mandula
125 porcukor
200 g vaj
3 g s?
73 g toj?s
a mousseline kr?mhez:
250 g tej
1 van?liar?d
30 g toj?ss?rg?ja
60 g cukor
25 g kem?ny?t?
85 g puha vaj
eper
eperlekv?r

A tarte-hoz ?sszekeverj?k a lisztet, a mandul?t, a s?t ?s a porcukrot. Belekock?zzuk a hideg vajat ?s morzs?sra keverj?k a robotg?ppel. Hozz?adjuk a toj?st ?s egynem? t?szt?v? gy?rjuk. Folpackba csomagoljuk ?s a h?t?ben legal?bb egy ?r?t pihentetj?k. Kivessz?k a h?t?b?l, 2-3 mm vastagra ny?jtjuk ?s k?r alak? kisz?r?val kisz?rjuk. Nem ?rtam m?retet, mert nem tudom kinek mekkora form?ja van, az eny?m 7 cm ?tm?r?j?. A t?szt?t a form?ba nyomkodjuk, a lel?g? sz?leket lev?gjuk ?s 5 percre a fagyaszt?ba tessz?k. Az?rt van erre erre sz?ks?g, hogy s?l?skor ne ugorjon ?ssze a t?szta. 
170 C-os el?meleg?tett s?t?ben aranybarn?ra s?tj?k, majd hagyjuk a kosarakat kih?lni.

Elk?sz?tj?k a kr?met.  A tejet ?s a van?lia kikapart magj?t felmeleg?tj?k. A toj?sok s?rg?j?t a cukorral ?s a kem?ny?t?vel kikeverj?k, majd lassan ?nts?k r? a meleg tejet. Visszatessz?k a t?zhelyre ?s s?r?ts?k be. ?nts?k ?t egy kever?t?lba ?s habver?vel verj?k am?g leh?l 30 C-osra. Folyamatos kever?s mellett hozz?adagoljuk a l?gy vajat ?s elkeverj?k benne. Sz?p sima selymes kr?met kell kapnunk. Megt?ltj?k vele a t?szt?kat, a tetej?re pedig j? sok epret pakolunk. 
A lekv?rt felmeleg?tj?k ?s megkenj?k meg vele az eperszemeket, hogy sz?p f?nyesek legyenek. 



Folytats a blogon ... lelekkonyha.blogspot.com/2019/04/fras...

sponsored links

Keres?s