frankfurti leves

2010-08-20

sponsored links

tegnap másodszor próbálkoztam meg a frankfurti levessel. nem mintha az elsõ nem sikerült volna, de úgy éreztem van még mit javítani rajta. most nagyon finomra sikerült. beleadtam apait-anyait.

az elkészítése nem túl bonyolult és hozzávaló se sok kell hozzá.

hozzávalók: 1 kisebb fej káposzta, 1nagyobb vagy 2kisebb sárgarépa, 2-3krumpli, virsli (ízlés szerint), ételízesítõ, bors, majoranna és víz

elkészítése: a hozzávalók egy részét (virsli, répa) karikázzuk, a krumplit kockákra vágjuk a káposztát pedig csíkokra. az egész mehet bele egy nagy fazékba, majd felöntjük vízzel, annyival, hogy éppen ellepje az összevagdalt hozzávalókat. ezután megborsozzuk, megszórjuk majorannával és ételízesítõvel. tulajdonképpen nincs is más dolgunk, mint felforralni, majd közepes lángon jól összefõzni az egészet. mindenki másképp szereti a káposztát, valaki puhára fõzve, valaki úgy ha még ropogós...egyéni ízlés kérdése.


Folytats a blogon ... tanarikonyha.blogspot.com/2010/08/fra...

sponsored links

Keres?s