Francia rakottas - kicsit m?sk?pp
sponsored links
Az eredeti HACHIS PARMENTIER magyarul Francia rakottas, m?r 2013-ban felker?lt az oldalra ITT. Arra eml?kezve k?sz?lt el ez is kicsit leegyszer?s?tve, mert nem vettem el? az eredeti receptet ?s csak ?rz?sre k?sz?tettem. Nem volt r? panasz, j??z?en ett?k. Meg kell jegyeznem, hogy t?bbsz?r is k?sz?tsem! ?
H?sos r?teg:
- 400 g felesben marha ?s sert?s dar?lt h?s
- 1 nagy fej v?r?shagyma
- 1 ev?kan?l zs?r
- 1 kiskan?l h?zi ?tel?zes?t?
- 1/2 piros kaliforniai paprika
- 1 nagy paradicsom
- 1 k?zepes s?rgar?pa nagy lyuk? reszel?n reszelve
- 1 tk. pirospaprika
- s?, bors
Krumplis r?teg:
- 7 db k?zepes krumpli
- 80 g vaj
- tej, s?, szerecsendi?
- h?zi kecskesajt ?s kokt?lparadicsom a tetej?re
Elk?sz?t?s:
- A krumplikat megpucolva ?s felkock?zva feltessz?k f?ni.
- A hagym?t apr?ra v?gjuk ?s megdinsztelj?k a zs?ron, a paprik?t, s?rgar?p?t, paradicsomot is r?dobjuk ?s 5 percig tov?bb dinsztelj?k, majd hozz?keverj?k a dar?lt h?st az ?tel?zes?t?t, a pirospaprik?t, s?zzuk, borsozzuk ?s feh?red?sig s?tj?k. Ezut?n fed? alatt takar?kon puh?tjuk kb. 10-15 percig, majd a t?zr?l lev?ve hagyjuk kih?lni.
- A s?t?t 190 fokra el?meleg?tj?k.
- Ha a krumpli megf?tt, ?nts?k le r?la a vizet ?s krumplinyom?val t?rj?k ?ssze adjuk hozz? a vajat a s?t, a szerecsendi?t ?s annyi tejet, hogy kr?mes massz?t kapjunk.
- Egy j?nai vagy kis tepsi alj?ba sim?tjuk a h?sos r?teget, ?s befedj?k a krumplip?r?vel. A tetej?re kecskesajt szeleteket ?s kokt?lparadicsomot tesz?nk.
- L?gkever?sen 170 fokon arany sz?n?re s?tj?k.
J? ?tv?gyat!