Francia kenyér
sponsored links
Márpedig ilyen nevû kenyér nincs. Igaz ugyan, hogy itthon “francia kenyér” néven forgalmaznak olyan pékárukat, amelyek külalakra némiképp hasonlítanak a bagettre, de ezek legtöbbje távoli rokonságot sem mutat a francia stílusú kenyerekkel.
Természetesen vannak tisztességes “francia kenyerek” is a piacon, de legtöbbjük nem dolgozik hagyományos receptekkel, gyorskovászt, vagy gyorsító adalékokat tartalmaznak, selymességüket, krémes ízüket nem az elõtésztának vagy a kovásznak köszönhetik.
Mindezek ellenére, én mégis bátorkodtam ezt az egyszerû kis kenyeret erre a névre keresztelni, mert mind ízét, mind állagát tekintve több közös vonást mutat a francia rokonokkal.
Ugyanakkor, ismerõsként köszönthetik, és hamar megkedvelik majd a magyar fehér kenyér rajongói is. De nekik csak másod-harmadnap szabad felszelni! (Ez a kenyér mindenképpen a tartós kenyerek élharcosa, akár egy hét után is megõrzi frissességét, állagát, ízét.)
Elkészítési útmutató
Hozzávalók a 60 dkg-os veknihez
- 2 g élesztõ ...