Francia hagymaleves
sponsored links
Lehet elegánsnak nyilvánitott leves is, lehet a szegények levese is. Lényeg hogy nagyon finom. Több helyen ettem, mindegyik változatot nagyon szerettem. Miamiban a Marriot hotelben nagyon sósan készitették, a hajón nagyon fekete volt a leve, Arubában tökéletes. Az alapiz egyforma volt mindenhol.
Hozzávalók 4 személyre: 6 közepes fehér hagyma, só, bors, marhaleveskocka, vaj, babérlevél. Tálaláshoz piritós kenyér és sajt.
A hagymákat megpucolom és karikára vágom. Vajban piritom bõ negyed órát, mig a hagyma meg nem barnul. Sokan ezen a ponton hozzátesznek egy pohárnyi fehér bort és párolják kb. 5 percig mig az alkohol el nem párolog. Én, amikor a hagyma megbarnul, hozzáadok 2 marhaleveskockát, 4-5 babérlevelet, megszórom ...