FRANCIA GESZTENYÉS SZELET /fagyasztott rózsaszirmokkal/

2010-05-25

sponsored links




Piskóta alaptészta:
6 tojás/külön választva/
6 evõkanál liszt
6 evõkanál cukor
1 sütõpor
1 evõkanál kakaópor
Sárgáját a cukorral habosra keverem, a lisztet a sütõporral és a kakaóporral elkeverem. Beleöntöm a tojásos masszát, és sütõpapirral bélelt téglalap alakú tepsibe öntöm. 180 fokon 20-25 percig sütöm. Ha kihûlt, elõszõr hosszában ketté vágom, majd vízszintesen is elvágom külön-külön. Igy fogjuk egymásra rétegezni.
Az alsó lapot megkenem sárgabaracklekvárral, maj erre rakom a tölteléket, majd a piskótalapot, lekvárt, töltelét, stb.
Töltelék:
50 dkg gesztenyemassza
1/2 dl rum
3 tojássárgája
10 dkg cukor
2,5 dl tejszín
A maradék krémmel a külsejét is bekenjük.
Elõzõ nap a kertben szedtem rózsaszirmokat, megszórtam egy kis porcukorral, és betettem a fagyasztóba. Ezzel díszítettem a süti tetejét /hamar felolvad, de szép és ehetõ is/

Folytats a blogon ... singersgastro.blogspot.com/2010/05/fr...

sponsored links

Keres?s