Fougasse aszalt paradicsommal és bazsalikommal
sponsored links
A fougasse-nak, ennek a francia lapos kenyérnek a fotója többször szembejött már velem a kenyeres könyvemben. Rendre meg is csodáltam jópofa alakját, de mostanáig nem kerítettem sort az elkészítésére, pedig nincs benne semmi ördöngösség, sõt. Igaz, hogy nincs kemencém, így aztán nem is süthetem meg annak forró padlózatán, miután kioltottam benne a tüzet. :D Mert hogy így készül ez a szépség eredetileg. De ha a pizza is remekül megsül sütõben, akkor nyilván ez is. A tésztába csempészhetünk olajbogyót vagy akár sajtot is, bármilyen zöldfûszerrel ízesíthetjük, de simán is finom.
Bár a könyvemben látott fougasse kis fantáziával szemlélve valóban létra alakú, a szó jelentését mégsem találtam sehol, ami igazolná a formáját. Sõt láttam olyat is, ami levélalakot idéz, szóval valószínûleg nem is kell azt hinni, hogy franciául a fougasse létrát jelentene. Angolul pedig akna, aminek aztán végképp semmi köze ehhez a kenyérhez, de az legalább biztos, hogy a fougasse az olasz focaccia megfelelõje. :D
Bár a könyvemben látott fougasse kis fantáziával szemlélve valóban létra alakú, a szó jelentését mégsem találtam sehol, ami igazolná a formáját. Sõt láttam olyat is, ami levélalakot idéz, szóval valószínûleg nem is kell azt hinni, hogy franciául a fougasse létrát jelentene. Angolul pedig akna, aminek aztán végképp semmi köze ehhez a kenyérhez, de az legalább biztos, hogy a fougasse az olasz focaccia megfelelõje. :D
Hozzávalók 1 darabhoz:
35 dkg fehér kenyérliszt
1 tk só
3 dkg aszalt paradicsom ...