Foszlós kalács
sponsored links
……kenyérsütõben.
Isteni finom, egy baja van csak, hogy túl korán tettem bele a mazsolaszemeket és szétpasszírozódtak.
Pont annyira lett édes és sós, hogy lekvárral, nutellával is jó, de harmonizál sós pástétommal is, pl. napraforgó pástétommal. Nyamm!
fél kiló tönkölyliszt ( fele fehér, fele teljes )
1 ek lenmagpehely
2 tk. porélesztõ
2 dl rizstej
3 ek szójajoghurt
fél dl kókuszolaj
6 dkg mazsola ( vízben áztatva )
1 tk. só
2 ek méz
1 tk balzsamecet
- a kenyérsütõ üstjébe pakolunk: rizstej, szójajoghurt, kókuszolaj ( folyékonyan! ), balzsamecet, jöhet a liszt, a lenmagpehely, élesztõ, só, méz. Csipogáskor a lecsöpögtetett mazsola.
Most fehér kenyér programon sült, de van kimondottan kalács progim is….
Forrás: La Veganista.