Forralt bor

2014-01-26

sponsored links

Megjött a tél, a hideg, a hó. Mi más is eshetne jól a hólapátolás, hógolyózás, szánkózás után, mint egy csésze finom, fûszeres forralt bor - persze szigorúan csak a felnõtteknek. Nálunk mindig kerül bele kevés csípõs paprika is (egészben vagy õrölve), így pikánsabb az íze és talán még egy kis gyógyító hatása is van. Egészségünkre, sok sikert hozzá!


Hozzávalók:

  • 7,5 dl száraz vörösbor
  • 1-2 fahéjrúd
  • 6 dkg cukor
  • 5-6 szem szegfûszeg
  • 2-3 szem szegfûbors
  • körömnyi csípõs paprika
  • fél citrom




  • A bort lábasba öntöttem, melegíteni kezdtem.
  • Hozzáadtam a cukrot és a fûszereket, így melegítettem forráspontig - neve ellenére forralni nem szabad.
  • A tûzrõl levéve belekarikáztam a citromot és csészékbe öntve, forrón kínáltam.



Folytats a blogon ... hankka.blogspot.com/2014/01/forralt-b...

sponsored links

Keres?s