Forralt bor
sponsored links
Megjött a tél, a hideg, a hó. Mi más is eshetne jól a hólapátolás, hógolyózás, szánkózás után, mint egy csésze finom, fûszeres forralt bor - persze szigorúan csak a felnõtteknek. Nálunk mindig kerül bele kevés csípõs paprika is (egészben vagy õrölve), így pikánsabb az íze és talán még egy kis gyógyító hatása is van. Egészségünkre, sok sikert hozzá!
Hozzávalók:
- 7,5 dl száraz vörösbor
- 1-2 fahéjrúd
- 6 dkg cukor
- 5-6 szem szegfûszeg
- 2-3 szem szegfûbors
- körömnyi csípõs paprika
- fél citrom
- A bort lábasba öntöttem, melegíteni kezdtem.
- Hozzáadtam a cukrot és a fûszereket, így melegítettem forráspontig - neve ellenére forralni nem szabad.
- A tûzrõl levéve belekarikáztam a citromot és csészékbe öntve, forrón kínáltam.