Forr? leves hideg tavaszi napokra
sponsored links
Egy finom gomba kr?mleves receptet hoztam nektek, mivel n?lunk leh?lt az id?, ezzel kedveskedtem a f?rjemnek - gyerekek nagy b?nat?ra, ?k m?g a szag?t sem b?rj?k ennek a levesnek. ?k brokkoli kr?mlevest kaptak.
Hozz?val?k:
1 nagyobb fej v?r?shagyma
2-3 gerezd fokhagyma
1 kg csiperkegomba
2 k?zepes burgonya
2 dl n?v?nyi f?z?tejsz?n
s?, rozmaring, vegeta
2 ek. k?kuszolaj/olaj/margarin
v?z
Elk?sz?t?s:
Az elk?sz?t?se hihetetlen?l egyszer?: a hagym?t megh?mozzuk, felapr?tjuk ?s zsirad?k ?s ugyanannyi v?z kever?k?n megp?roljuk. Ek?zben megmossuk nagyon alaposan a gomb?kat ?s 4-5 darabot eg?szben f?lretesz?nk, a t?bbit felapr?tjuk. A burgony?t is megpucoljuk, kisebb kock?kra v?gjuk. Amikor a hagyma megpuhult, a felapr?tott gomb?t ?s krumplit r??ntj?k, s?zzuk, veget?zzuk, f?szerezz?k, hozz?adjuk a fokhagym?t ?s lefedve ?sszepuh?tjuk - mindig csak annyi vizet ?nts?nk r?, amennyi seg?ti. hogy ne ?gjen le. Ezut?n bele?ntj?k a f?z?tejsz?nt, fel?ntj?k annyi v?zzel, amilyen s?r?re szeretn?nk k?sz?teni ?s ?sszebotmixerezz?k. A kimaradt gombafejeket rusztikusan, nagyobb darabokra v?gjuk ?s kev?s k?kuszs?ron megpir?tjuk. Ez ker?l majd levesbet?tk?nt r?.