Formában sült kiflik - diós és kókuszos ízben

2010-04-06

sponsored links


Szintén még húsvétra készültek ezek az aprósütemények. A formákat most használtam elõször, pedig már nagyon régen megvannak. Még otthon vettem õket talán 3 éve, amikor még piacoztunk. Nekem mindig is gyermekkoromat juttatja eszembe a formában sült kókuszos kifli, mama nagyot sokszor sütötte. Mivel a fiúk a diós sütiket is szeretik, így gondoltam a tésztát elfelezem, és egyik felébe diót, másikba pedig kókuszreszeléket teszek majd. Receptet a Tutireceptek oldalán találtam hozzá itt.

HOZZÁVALÓK:

25 dkg liszt
20 dkg margarin
12 dkg porcukor
1 cs vaníliás cukor
5 dkg kókuszreszelék
5 dkg darált dió
porcukor és olvasztott csokoládé a díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS:

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a kétféle cukrot is. A masszát én itt kettévettem, és egyik felébe került a kókuszreszelék, másik felébe a darált dió.
A kis kifliformákat kikenéséhez a legegyszerûbbnek azt találtam, ha kis margarint megolvasztok, és kenõtollal kenem ki a formákat. Belenyomkodjuk a tésztát, de nem teljesen tele, mert sütés közben picit megnõnek. Fõleg a diós kifli. Elõmelegített sütõben szép rózsaszínre sütjük õket. Még langyosan óvatosan kiütögetjük a formákból a megsült kifliket. A kókuszos két végét olvasztott csokiba mártjuk, a diósakat pedig még langyosan megforgatjuk porcukorban.

Folytats a blogon ... kmkonyhaja.blogspot.com/2010/04/forma...

sponsored links

Keres?s