Fordított cseresznyés pite
sponsored links
Szomszédasszonykámtól jó érett cseresznyét kaptam, gyorsan sütöttem egy fordított cseresznyés pitét, amely azért fordított, mert a forma aljára kerül a cseresznye, ami a kész süteménynél a teteje lesz.
Tészta hozzávalói:
2 tojás
1,5 deci étolaj
2,5 deci tejföl
2,5 deci tejföl
2,5 deci kristálycukorcukor
3,5 deci liszt
1 tasak sütõpor
Cseresznyés réteg:
kb. 40 deka magozott cseresznye
15 deka barna nádcukor
5 deka vaj
Egy 24x24 centis szögletes fém sütõformában (nem kapcsos formában, mert abból kifolyhat) felolvasztottam a vajat, hozzáöntöttem a kimért cukrot és állandóan kevergetve kicsit elolvasztottam a cukrot. Egyenletesen elterítettem a forma alján, majd egyenként kiraktam a fél cseresznyeszemekkel.
Kiraktam lefelé fordított magozott fél cseresznyékkel |
A tésztához csak mindent alaposan össze kell keverni. Elöször a tojásokat a cukorral kihabosítottam, majd ment bele az olaj és a tejföl, végül pedig a sütõporral elkevert liszt. mindezt gépi habverõvel csináltam, így nagyon hamar kész lett. Ezt a masszát a cseresznyére öntöttem, és a 170 fokra elõmelegített sütõben 50 percig sütöttem. Félidõben letakartam papírral. Miután kivettem, 10 percig a formában pihentettem, azután kifordítottam a formából egy tálcára, így került a cseresznye a sütemény tetejére. Megvártam, míg langyosra hûlik, csak azután szeleteltem.
Nagyon finom - bár nekem egy kissé édes volt, ehhez biztosan hozzájárult hogy a cseresznye nagyon jó érett volt.
Langyosan szeleteltem - egykettõre elfogyott. ?
Így nézett ki mikor megsült |
Fordítva |
Itt és itt talált receptekbõl hoztam össze az én változatomat.