fordított almás sütemény

2010-10-22

sponsored links

nemrég olvastam az egyik keleti bento készítõ blogján az ázsiai öt fûszer-keverékrõl. talán tojás fõtt a fûszeres vízben... a fahéjat, édesköményt, csillagánizst, borsot és szegfûszegbõl álló fûszerkeveréket általában húsokkal, ritkábban zöldségekkel használják. én is vettem a minap egy üvegcsével e keverékbõl, és lehet, hogy egy keleti szemében óriási bûnt követtem el, de én a süteménybe kevertem belõle. mindenesetre finom lett!

tészta

  • 3 tojássárga + 3 tojásfehérje
  • 2 ek méz
  • 4 ek olaj
  • 1/4 bögre tej
  • 1 bögre liszt
  • 1 tk öt fûszerkeverék
  • 1 csipet só
  • 1 tk sütõpor

"feltét"

  • 2 db nagyobb alma
  • 2 ek méz
  • 1 kk öt fûszer keverék

az almákat felkockáztam, és a mézzel és az öt fûszer keverékkel addig pároltam, amíg egészen picit megpuhult. nem égett oda, hisz az alma levet engedett.

a tojássárgákat kikavartam a mézzel, hozzáadtam az olajat és a tejet, és ezekkel is jól eldolgoztam. ezután következtek a száraz hozzávalók és végül a tojásfehérjékbõl készült hab.

az almakockákat a kalácssütõ forma alján egyenletesen elosztottam és ráöntöttem a tésztát. a sütõben készre sütöttem (fogpiszkáló próba). mikor kivettem, kiborítottam a sütõformából úgy, hogy az almás rész felül kerüljön.

-----

ötlet innen.


Folytats a blogon ... tutorafoz.freeblog.hu/archives/2010/1...

sponsored links

Keres?s