Fokhagymás csirke sült brokkolival és sárgarépával
sponsored links
Három hatalmas farrészes csirkecombot háromfelé vágtam befûszereztem a következõ fûszerkeverékkel:
1 fehér kanál szitált ételízesítõ, 1 csomag fokhagymás só, 1 kávéskanál chilipor, fél kávéskanál õrölt bors.
Ugyanezzel a fûszerkeverékkel fûszereztem be a zöldségeket is, fél kiló friss brokkolit, és 3 db sárgarépát. A brokkolinak a szárát is felhasználtam, amit megtisztítottam. (Adja magát, hogy meddig fás a külseje.) A zöldségekre 1-2 evõkanálnyi olajat és kávéscsészényi vizet is öntöttem, majd alufóliával letakarva toltam a sütõbe.
A befûszerezett húst (lefedés nélkül) és a zöldségeket a 180 fokos légkeveréses sütõben kb. 1 órán át sütöttem.
Nagyon finom lett, ahogy vártam.
Ha nem vacsorára ennénk, 4 óra lenne utána a várakozási idõ.