Fokhagymás csirke sült brokkolival és sárgarépával

2014-01-21

sponsored links


Három hatalmas farrészes csirkecombot háromfelé vágtam befûszereztem a következõ fûszerkeverékkel:
1 fehér kanál szitált ételízesítõ, 1 csomag fokhagymás só, 1 kávéskanál chilipor, fél kávéskanál õrölt bors.
Ugyanezzel a fûszerkeverékkel fûszereztem be a zöldségeket is, fél kiló friss brokkolit, és 3 db sárgarépát. A brokkolinak a szárát is felhasználtam, amit megtisztítottam. (Adja magát, hogy meddig fás a külseje.) A zöldségekre 1-2 evõkanálnyi olajat és kávéscsészényi vizet is öntöttem, majd alufóliával letakarva toltam a sütõbe.



A befûszerezett húst (lefedés nélkül) és a zöldségeket  a 180 fokos légkeveréses sütõben kb. 1 órán át sütöttem. 
Nagyon finom lett, ahogy vártam.
Ha nem vacsorára ennénk, 4 óra lenne utána a várakozási idõ.



Folytats a blogon ... hzias2.blogspot.com/2014/01/fokhagyma...

sponsored links

Keres?s