fokhagyma leves, ahogy anyu csinálja

2010-05-14

sponsored links



Ez a leves nagyon egyszerû, de feltétele a kézzel gyúrt tészta, illetve, hogy valami tésztás ételt készítsünk másodikra (krumplis, káposztás, túrós tészta), mert amúgy meg macerás lenne. Én káposztás tésztát csináltam, sajnos elõbb elfogyott, mint, hogy fényképet csinálhattam volna.
A recept nagyon egyszerû. Én a két személyes receptet írom le, és aki tud tésztát gyúrni nyugodtan kipróbálhatja.

Hozzávalók két személyre:
-2 tojás
-só
-30 dkg liszt
-2-3 gerezd fokhagyma
-2 kk pirospaprika
-bors
-zeller és petrezselyem levél
-paradicsom és tv paprika


A lisztbõl és a tojásból tésztát gyúrunk, ne felejtsük el megsózni. A tésztát vékonyra kinyújtjuk 5 cm-es csíkokra vágjuk és egymásra helyezzük õket (a rétegeket jól lisztezzük meg). A tészta 1/3 adát szeleteljük gyufa méretûre, a 2/3-adát amilyenre szeretnénk (kockára, háromszögekre). 
A fokhagymát felaprítjuk és kevés olajon aranybarnára sütjük, hozzáadjuk a pirosparikát és öntünk rá 2 dl vizet. Hozzáadjuk a zöldségeket is.
A másodiknak való tésztát (nem a gyufa alakút) sós vízben kifõzzük, és leszürjük, és ízesítjük attól függõen, mit szeretnénk csinálni. Viszont a legfontosabb, hogy a fözõlét nem öntjük ki, hanem a levest öntjük fel vele 2 literig. Figyeljünk a só miatt, ha túl sós, akkor kevesebb fõzõlé és adjunk hozzá vizet.
A levesbe tegyük bele a gyufára vágott tésztát és abban fõzzük meg. Ne fõzzük túl, mert ázni is fog a levesben.
Kész is van, egyszerûsége adja ennek a levesnek a fényét.  Nálunk otthon nagy kedvenc, én most csináltam ilyet elõször. Próbáljátok ki, hátha nektek is ízleni fog!!!!!



Folytats a blogon ... feedproxy.google.com/~r/Krisztugi/~3/...

sponsored links

Keres?s