Fokhagyma kr?mleves
sponsored links
- 20 gerezd fokhagyma (kb. 2 eg?sz fej)
- pici ol?vaolaj
- s?
- bors
- 2 ujjnyi vaj
- 2 v?r?shagyma
- pici kakukkf?
- 1 k?zepes krumpli
- 9 dl alapl?
- m?g ?zl?s szerint vegeta, s?, bors
- reszelt parmez?n sajt ?zl?s szerint
- bagett szeletek
A fokhagyma gerezdeket (nem kell tiszt?tani, hanem h?jast?l) locsold meg egy kis ol?vaolajjal, s?zd, borsozd, j?l forgasd ?ssze hogy mindenhova jusson az ol?vaolajb?l, majd tedd be 180 C-ra el?meleg?tett s?t?be b? 30 percre. K?zben a hagym?t tiszt?tsd meg ?s v?gd apr?ra, a vajon p?rold ?vegesre. A s?lt fokhagym?b?l nyomd ki belsej?t, add a v?r?shagym?hoz, sz?rj r? kakukkf?vet ?zl?s szerint. Enged fel az alapl?vel, majd dobd bele a krumpli kock?kat. Hagyd f?ni, am?g a krumpli megpuhul. K?zben a bagett szeleteket locsold meg f?szeres ol?vaolajjal, ?s pir?tsd meg a s?t?ben. Botmixerrel kr?mes?tsd a levest, ha kell, adj hozz? m?g egy kis veget?t, s?t, borsot. Minden t?ny?rba reszelj egy j? adag parmez?nt, majd szedd r? a kr?mlevest ?s a pir?tott bagettel t?lald. Isteni :)