Fokhagym?s tarja serpeny?ben
sponsored links
Hozz?val?k: 4 adag
4 db 1,5-2 cm vastag nagy tarjaszelet
5-6 nagy gerezd fokhagyma
ol?vaolaj (napraforg?olaj is lehet)
s?, bors
Elk?sz?t?s:
Egy nagy teflon serpeny?t megken?nk olajjal, felforr?s?tjuk, ?s a tarja szeletek mindk?t oldal?t 10-10 percig pir?tjuk. Kitessz?k egy t?ny?rra pihenni 5 percre.
A fokhagym?t v?kony szeletekre v?gjuk. A serpeny?be ?nt?nk m?g 1 dl olajat, beletessz?k a fokhagym?t ?s ?tpir?tjuk. A h?t visszavessz?k takar?kra. Tesz?nk bele s?t, borsot, ?s ebbe visszahelyezz?k a tarj?kat. Lefedj?k, ?s alacsony h?n mindk?t oldal?t 20-20 percig s?tj?k. Ha a tarja m?g nem puhult meg, akkor tov?bb.
Ezut?n elz?rjuk a h?t, ?s lefedett ?llapotban a serpeny?ben m?g 10 percig pihentetj?k.
T?lal?skor m?g megsz?rjuk kev?s friss ?r?lt borssal, ?s s?val is, ha sz?ks?ges.
1 adag 400 kcal
1 adag tartalmaz:
zs?r | sz?nhidr?t | feh?rje |
---|---|---|
29 g | 0 g | 33 g |
67 % | 0 % | 33 % |