Fodros sal?ta s?lt cs?sz?rral
sponsored links
Lassan 10 ?ve, hogy elkezdtem ?rni a blogomat, ?s pontosan 10 ?ve, hogy elv?geztem a szak?cstanfolyamot.
Egy nagyon kreat?v gyakorlati tan?rom volt, aki a klasszikusokon k?v?l t?bb ismertebb k?lf?ldi ?telt is megmutatott.
Ez az egyszer?, de igaz?n k?l?nleges sal?ta is a reperto?rban volt, az?ta t?bbsz?r elk?sz?tettem itthon is.
K?stolj?tok meg!
Fris?e aux lardons (friz?sal?ta cs?sz?rszalonn?val)
Hozz?val?k 4 f?re:
1 fej friz?sal?ta (vagy m?s, fodros level? sal?ta)
3 db csirkem?j
2 ek v?r?sborecet
Ol?vaolaj
S?, bors
25 dkg cs?sz?rszalonna
?
A szalonn?t cs?kokra v?gjuk, egy serpeny?ben p?rc?sre s?tj?k, f?lretessz?k. Kb. k?t ek-nyi zs?rt hagyunk a serpeny?ben, megs?tj?k rajta a falatnyi darabokra v?gott ?s vill?val megszurk?lt m?jat. Mikor k?sz, lecsepegtetj?k ?s a botmixer pohar?ba tessz?k. Hozz?adunk 1 mk s?t, sz?p adag frissen ?r?lt borsot, a borecetet ?s 5 ek ol?vaolajat. ?sszeturmixoljuk. Ez lesz a sal?tasz?sz, sz?val ha t?l s?r? lenne, kev?s vizet adhatunk hozz?. Egy?bk?nt pedig igaz?thatunk az ?z?n, ha nem el?g savanyk?s, m?g egy kis ecetet hozz?adunk, s?zhatjuk is. Kih?tj?k.
A sal?t?t falatnyi darabokra t?pkedj?k, megmossuk, alaposan lecsepegtetj?k. ?sszeforgatjuk az ?ntettel, a szalonn?val megkoron?zva t?laljuk.
?