Fish & chips
sponsored links
Az angolok nemzeti eledele, ami gyorsan és könnyen elkészíthetõ. Ha teljesen autentikus szerettem volna lenni, akkor tõkehalból készítettem volna, de "csak" tonhalat kaptam....
Hozzávalók:
4 db halfilé
5 dkg liszt
5 dkg kukorica keményítõ
1 tojás fehérje
1 tk sütõpor
1,5 dl hideg szénsavas ásványvíz vagy sör
só, bors,
olaj
4-5 burgonya
A lisztet keverjük el a sütõporral, a keményítõvel és a vízzel, sózzuk-borsozzuk. A tojásfehérjét keverjük habosra, nem keményre, csak habosra és adjuk hozzá a lisztes keverékhez. Nem kell csomómentesre elkeverni, mert akkor a szénsavat is kikeverjük a tésztából. Nagyjából dolgozzuk össze az anyagokat.
A halról a nedvességet itassuk fel, sózzuk be és mártsuk bele a kissé sûrû tésztába majd süssük 4-5 percig bõ forró olajban.
A burgonyát hámozás és mosást követõen vágjuk hasábokra és sós vízben fõzzük 8 percig. Öntsük le róla a vizet, konyhai papírtörlõvel itassuk le róla a nedvességet és olajban süssük szép barnára.
A megmaradt tojássárgájából készíthetünk majonézt :)
Jó étvágyat hozzá!
Chips helyett sült cékla |