Finomfõzelék zabos pulykafasírttal
sponsored links
Akkor kezdjük a 2014-et fõzelékkel, annál is inkább ,mert az ünnepek alatti finomságok, kissé szorosabbá tették a derékbõséget a ruhámon.
Ráfér a szervezetemre egy kis laza diéta.
Hozzávalók:
- 1 ü borsó
- 2 db sárgarépa
- 1 doboz zsírmentes tejföl
- só
- ételízesítõ ( nekem házi)
- olaj
- 2 kanál keményítõ
- 250 g pulykahús darálva
- 100 g zabpehely
- 1 tojás
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- bors
Elkészítése:
A borsót átöblítjük, a répákat megpucoljuk, daraboljuk.
A répát pici olajon átpirítjuk, majd rádobunk egy kanál keményítõt,
és ezzel is kicsit kevergetjük.
Felöntjük egy fél liter vízzel, és puhára fõzzük.
Amikor már puha, hozzáadjuk a borsót, és behabarjuk a tejföllel, és a maradék sûrítõanyaggal.
Fûszerezzük .
Fasírt: Amíg a zabpelyhet beáztatjuk ételízesítõs vízbe,addig megdinszteljük a hagymát.
Öszekeverjük a húst, a hagymát, fûszerezzük,kisütjük.
A zab és zabpehely élettani hatásai:
- A zab tartalmaz gyulladást gátló anyagokat, amelyek védik a patkóbél felszínét
- Regenerálja az idegeket
- A zab rugalmas rostanyaga eltávolítja az epesavat, amely különben koleszterinné alakulna át
- Javasolt keringési, bõr, emésztési panaszoknál
- A zabkása segíti a vér koleszterin szintjének csökkentését, mivel igen gazdag vízben oldható rostokban
- Cukorbetegek is fogyaszthatják bátran, mivel az étkezés utáni vércukorszint emelkedést lassítja