Financier házi csipkebogyó lekvárral

2010-10-30

sponsored links



Szüleim a szavaskõi Csipkebogyó fesztiválról hoztak haza jópár üveggel az egyik kedvencembõl, a csipkelekvárból.. Rögtön össze is dobtam egy sütit, amit megtölthettem vele.
Hagyományos francia financier sült, közepébe pedig kanalaztam a lekvárból.
Ha valakinek a hagyományos süti túl tömör -lévén nem hazsnál sütõport a recept-, az nyugodtan tehet bele 1 teáskanálnyit a lisztbe, hoyg könnyebb legyen a tészta. Én az eredetit írom le, de megfeleztem a mennyiségeket, így lett egy pici tepsinyi.

Financier házi csipkebogyó lekvárral

100g liszt
125g mandulaliszt
225g porcukor
250g vaj + kevés a formához
8 tojásfehérje

A vajat megolvasztjuk egy kis lábasban. Egy tálba öntjük a lisztet, cukrot, mandulalisztet. Hozzáöntjük a vajat és eldolgozzuk.
A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a tésztába.
Kivajazott-lisztezett tepsibe (vagy financiers formába persze) öntjük, akkorába, hogy kb. 3-4 cm magas legyen a tészta.
210 fokra elõmelegített sütõben arany barnára sütjük.

Amint kihûlt, középen kettévágjuk, és házi lekvárral megtöltjük.

Folytats a blogon ... muffinmuhely.blogspot.com/2010/10/fin...

sponsored links

Keres?s