Fettuccine fehérboros mángolddal és dióval
sponsored links
A mángold zöld leveles növény és íze miatt hajlamosak vagyunk összekeverni a spenóttal, de meglepõ módon legközelebbi rokona a cékla és a takarmányrépa.
Igen értékes zöldségnövény, sok K vitamint, karotint, cukrot, pektint és szerves savakat tartalmaz. Kevés energiatartalma magas rosttartalommal párosul, ezért ideális fogyókúrás élelmiszer is.
Zöld levelének felhasználása hasonlít a spenótéhoz. Lehet belõle krémlevest, fõzeléket készíteni vagy olaszos tésztákat. A horvátoknál tengeri fogások mellé isteni köret a párolt mángoldos hagymás fõtt krumpli.
Vastag húsos szárának felhasználása pedig hasonlít a rebarbarához, vagy a kínai kelhez. Tehetjük salátába is, de a szárát ajánlott elõtte forró vízben 1 percig fõzni, hogy megpuhuljon.
Ma olasz tésztás változatát készítettem el igazi házilag készített szélesmetélt, azaz fettuccine tésztával.
A fehérborban párolt mángoldos ragu illõ kiegészítõi a finom sült erdélyi szalonna, a pirított diót és a feta sajt.
Vegetáriánusoknak is ajánlom a receptet, csak a szalonna elhagyásával.
Hozzávalók:
...
...