Ferment?lt z?lds?gek
sponsored links
A ferment?l?s a s?val tart?s?t?s ?si technik?ja.
Nem csak k?poszt?t vagy ubork?t savany?thatunk ezzel a m?dszerrel, hanem gyakorlatilag b?rmit, a s?rgar?p?t?l a cukkinin ?t az ?desburgony?ig, vir?gokat, z?ldf?szereket ?s magokat is.
A z?lds?gek a savany?t?s ?ltal nem csak k?nnyebben em?szthet?v? v?lnak, hanem hat?konyan seg?tik az em?szt?si folyamatokat.
A tejsavas erjed?si folyamat sor?n olyan ?l? probiotikus bakt?riumkult?r?k alakulnak ki, melyek t?pl?lj?k a b?lfl?r?nkat, a z?lds?gek sokkal k?nnyebben em?szthet?v? v?lnak a test?nk sz?m?ra, meg?rizve vitamintartalmukat.
Az erjeszt?sen ?tesett z?lds?gekben l?v? t?panyagokat a test?nk sokkal hat?konyabban fel tudja dolgozni, mint a nyers z?lds?gekben l?v?ket.
?s m?g valami...Nagyon, de nagyon finom:-)
Hozz?val?k (?zl?s szerint v?ltozhat):
c?kla
s?rgar?pa
feh?r- vagy v?r?sk?poszta
feh?rretek
1 lilahagyma (n?lam az egyik ?vegben van, a m?sikban nincs)
bab?rlev?l
1 kisebb krumpli
1 liter langyos v?z/1 ev?kan?l s?
A z?lds?geket (amelyiket sz?ks?ges) megh?mozzuk, v?kony szeletekre v?gjuk.
?vegbe r?tegezz?k ?ket, tetej?re p?r bab?rlevelet ?s n?h?ny szelet krumplit tesz?nk, majd fel?ntj?k a s?s l?vel.
Langyos helyre tessz?k, lefedj?k t?lk?val ?s megv?rjuk, am?g kierjed.
C?lszer? egy t?lc?ra helyezni az ?vege(ke)t, mert az erjed?s beindul?s?val ki fog futni a l?.