Fenomenális sárgaborsó fõzelék

2010-11-25

sponsored links

Láttatok már gyereket, aki rajong a sárgaborsó fõzelékért? Mert nálunk ez van. A férjem is utálta, amióta én készítem, ez is egy kedvenc lett.

Hozzávalók:
- kb 10-15 dkg füstölt tarja vagy valamilyen nem túlságosan erõsen füstölt hús
- sárgaborsó (2-3 fõre egy evésre kb 20-30dkg)
- só, bors
- 2 babérlevél
- 1 hagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- liszt, olaj

A sárgaborsót lemosom, kb 1/4-ével több vízbe rakom ázni pár órára, közben néha leöntöm róla és tiszta vizet öntök bele. Ha kész, még egyszer átmosom és tiszta vízû edénybe teszem (a sárgaborsó szintje felett jó 5 cm-rel érjen a víz), belerakom a megmosott füstölt husit vagy tarját, a borsot, a sót (elõször keveset, mert a füstölt cucc is sós, utánsózni mindig lehet), a megpucolt, félbevágott hagymát, a félbevágott fokhagymát, a babérlevelet, elkeverem, lefedem és hagyom lassan fõni. Közben megkóstolgatom, hogy elég sós-e stb. Ha a borsó eléri a víz szintjét, öntök hozzá kevés vizet.
Ha már szétfõtt a sárgaborsó, akkor 1 ek lisztbõl és kevés olajból rántást csinálok, vízzel hígítom-keverem stb. hozzáöntöm a fõzelékhez, egyet rottyan és leveszem. A babérlevelet, a husit kiveszem és aki gondolja az a hagymát is kiszedheti. Fogok egy botmixert és pépesre zúzom a sárgaborsót.
Garantált a siker. Még az is szereti a családban, aki amúgy nincs oda érte.

Folytats a blogon ... kulinaris.blogspot.com/2010/11/fenome...

sponsored links

Keres?s