Feketeszedres-áfonyás sajttorta

2010-08-24

sponsored links

Amikor szabadságon vagyok, egybõl ihletet kapok a sütéshez: van idõm piacra menni, újságokat, szakácskönyveket böngészni. Így született ez a sajttorta is, Pioneer Woman receptjének felhasználásával.
Hozzávalók (18 centis tortaformához)
12 dkg gyõri zabfalatok
6,5 dkg vaj

1 doboz (12,5 dkg) Philadelphia krémsajt
25 dkg mascarpone
2 tojás
13 dkg porcukor
2 kanál liszt
5 dkg tejföl
1 kanál porcukor
1 marék feketeszeder
1 marék áfonya

A kekszet apróra törjük, hozzákeverjük az olvasztott vajat és belesimítjuk a sütõpapírral bélelt tortaformába. A megmosott, lecsepegtetett gyümölcsöket egyenletesen elosztjuk a kekszes alapon, megszórjuk 1 kanál porcukorral. A krémsajtot és a mascarponét kikeverjük a cukorral, hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet és egyenként a tojásokat is. Mindezt a gyümölcsökre öntjük és 175 fokra elõmelegített sütõben, égkeveréses fokozaton 50 perc alatt megsütjük. Miután lekapcsoltuk a sütõt, 15 percig nyitott sütõajtónál pihentetjük a tortát, majd kivesszük. 1 éjszakára hûtõbe tesszük.

Folytats a blogon ... sutiszorny.blogspot.com/2010/08/feket...

sponsored links

Keres?s