Feketekagyló itáliai módra
sponsored links
A receptet a Nosalty.hu-n találtuk, és elnyerte a tetszésünk ezért megosztjuk itt
Hozzávalók:
- 1 kg feketekagyló (héjas, a mi esetünkben fagyasztott, elõfõzött)
- 1 közepes fej vöröshagyma (apróra vágva)
- 2 nagy db paradicsom (kis kockára vágva)
- 6 gerezd fokhagyma (apróra vágva)
- 0.5 db citrom (karikára vágva)
- 1 db chili (felkarikázva magostól, mindenestõl)
- 2 dl fehérbor (száraz, a mi esetünkben cserszegi fûszeres volt)
- só ízlés szerint
- négyszínû bors ízlés szerint (õrölt)
- 5 dkg vaj
- 4 ek olívaolaj
- 1 csokor petrezselyem (felaprítva)
Elkészítés:
- Egy jó nagy fazékban felhevítjük az olívaolajat. Mikor kellõen meleg, belerakjuk a vöröshagymát.
- 1-2 percnyi sütés után hozzáadjuk a citromkarikákat, és a chilipaprikát.
- 2-3 perc múlva a fokhagyma következik, ezzel is sütjük 2-3 percig.
- Ezután belerakjuk a paradicsomot, és 2-3 perc múlva a fehérbort, lefedjük a fazekat, és kb 5-7 percig fõzzük.
- Ezután hozzáadjuk a kiengedett kagylókat. Fõzzük kb. 5-7 percig fedõ alatt, közben néhányszor átrázzuk, anélkül, hogy a fedõt levennénk.
- Belerakjuk a vajat, átrázogatjuk ismét, levesszük a fedõt, és fõzzük további 5 percig. A vége felé ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A kagyló fõzése alatt kavargatást nem alkalmazunk, nehogy összetörjük a héjakat!
- Amikor készen van, beleszórjuk a petrezselyemzöldet, és pirított bagettszeletekkel tálaljuk.