Fekete ribizlis csokoládés pite (tart)

2018-06-16

sponsored links




Különleges torta, születésnapra. 




Megterveztem, megcsináltam, fotóztam,
 majd másnap egy jól átgondolt mozdulattal -néhány kivételével- töröltem a fotókat.
Persze áttöltés elõtt.
Hm. van ilyen.
Abból kellett gazdálkodni ami maradt ?




Fekete ribizlis csokoládés pite 

tészta
250 g liszt
150 g puha vaj
csipet só
30 g cukor
1 db tojás

feketeribizli réteg

300 g fekete ribizli
2 ek étkezési keményítõ
50 g nádcukor

csokoládé réteg
200 g 72 % kakaótart. étcsokoládé
130 g habtejszín
20 g vaj
csipetnyi só




1) A puha vajat a tojással, cukorral, sóval habosra kevertem, 
majd a lisztet hozzáadva összeállítottam a tésztát.
Folpack fóliába csomagolva betettem a hûtõbe (legalább 30 perc).
Ezt követõen vékonyra nyújtottam, kibéleltem vele egy 26 cm x 3 cm-es piteformát,
úgy hogy pereme is legyen. A tészta alját alaposan megszurkáltam.
180 fokos elõmelegített sütõben (légkeverés) 15-20 perc alatt készre sütöttem.
Félretettem, kihûtöttem.
(Elõre, elõzõ nap is elkészíthetõ, csak arra figyeljünk, 
hogy megõrizze a minõségét, ne száradjon ki, ne puhuljon be.)

2) A fekete ribizlit tisztítás után a cukorral összeforraltam, 
hozzákevertem a keményítõt, kihûtöttem.
A kihûlt tésztakorongra halmoztam.





3) Ganache
A habtejszínt felmelegítettem, 
(csak annyira legyen meleg, hogy a csokoládé elolvadjon benne)
a apróra tördelt csokoládét beleöntöttem és hagytam hogy megolvadjon.
Ez kb. 3 perc.
Kézi habverõvel krémesre kevertem, belekevertem a csipetnyi sót és a vajat.
Azon nyomban a fekete ribizlis rétegre öntöttem.


Az egész süteményt kihûtöttem.







Folytats a blogon ... szeretetrehangoltan.blogspot.com/2018...

sponsored links

Keres?s